Op zondag 8 november vond in kasteel Cortewalle in Beveren de presentatie plaats van de Filip De Pillecyn Studies XI (2015). Gastspreker was Dirk Rochtus, docent KU Leuven campus Antwerpen en voorzitter ADVN Antwerpen. De spreker benadrukte de pacifistische en antimilitaristische ingesteldheid van de jonge, ‘linkse’ journalist De Pillecyn in het satirische weekblad Pallieter. De voorzitter stelde de studies voor en belichtte het interessante inzicht van auteur Etienne Van Neygen dat De Pillecyn in zijn eerste periode radicale standpunten innam en met name zwaar fulmineerde tegen oorlogshetzers, kolonialisten en fascisten. De presentatie werd muzikaal opgeluisterd door vier leerlingen van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Beveren . Schepen van Cultuur en gastheer jegens de gemeente Johan Smet sprak lovende woorden over het werk van het FDP Comité. Er werd lang nagenoten in de prachtige Verlatzaal van kasteel Cortewalle.

Op zondag 30 augustus organiseerden we in het teken van onze jaarlijkse FDP-dag een Scheldevaart van Hamme naar Mariekerke. In het dorp van Emile Verhaeren brachten we een gegidst bezoek aan het scheepvaartmuseum en aan de kerk op de Scheldedijk. De vaart werd literair opgeluisterd door Roger De Vos, die ons vertelde over FDP,  Emile Verhaeren en Stefan Zweig. De meevarenden genoten van de stille Scheldepracht en het zonnige weer.

Op zondag 15 februari zetten we het jaar in met een Nieuwjaarsreceptie. De voorzitter maakte de balans op van het geslaagde jubileumjaar 2014 en keek vooruit op de activiteiten die voor 2015 gepland zijn. Gastspreker was Rik Van Daele (cultuur Sint-Niklaas) die op een persoonlijke manier het verhaal bracht van hoe hij met het werk en de leefwereld van Filip De Pillecyn in contact is gekomen. De receptie werd muzikaal opgeluisterd door Alex van Beveren.