Op zondag 24 januari organiseerde het FDP Comité zijn eerste nieuwjaarsreceptie voor zijn leden. De receptie vond plaats in de sfeervolle lokalen van ideplusart Kunstcenter in Hamme, waar men kon genieten van de tentoonstelling «De draad van Ariadne».

Op zaterdag 30 januari hield de voorzitter een lezing in het Bormshuis Antwerpen over de werkzaamheden van het FDP Comité. Hij maakte daarbij de balans op van wat de FDP Studies in de afgelopen vijf jaar gerealiseerd hebben. De lezing vond plaats naar aanleiding van de tentoonstelling over Vlaamse schrijvers over het Scheldeland.

Op zondag 23 mei organiseerde het FDP Comité het  literair aperitiefconcert “Pinkstergasten”, een cocktail van poëzie, proza en muziek. Christina Guirlande (Moerzeke) las voor uit haar gedichten over de Scheldestreek en uit haar vertaling van Emile Verhaeren, de Hamse dichter Norbert De Beule las een gedicht voor opgedragen aan Filip De Pillecyn. Voordrachtkunstenaar Eddy De Munck las een fragment voor uit Blauwbaard, dat we dit jaar in een bibliofiele uitgave brengen. De teksten werden opgeluisterd door muzikale intermezzi van het Trio con Brio van Eddy Flecijn & dochters op accordeon, cello en viool. De in alle opzichten schitterende ochtend werd afgesloten door een receptie in de zonovergoten tuin van Huize Vermeire-Lagae.

Op zondag 24 oktober werden de FDP Studies VI gepresenteerd in het CC Jan Tervaert op de Hamse Boekenbeurs. Gastspreker Matthijs de Ridder belichtte in een boeiende toespraak het belang van de Eerste Wereldoorlog in het leven en het werk van de auteur. Hij lichtte dit toe aan de hand van een kritische lezing van het verhaal De rit, waarin heel wat Vlaamse reflexen te vinden zijn. De presentatie werd druk bijgewoond en afgesloten met een receptie.

Op vrijdag 10 december werd in het stadhuis van Dendermonde de bibliofiele heruitgave van Blauwbaard met originele tekeningen van kunstenares Riet Verhelst gepresenteerd. Het welkomstwoord werd uitgesproken door de burgemeester van Dendermonde, Piet Buyse, het slotwoord nam Herman Vijt, burgemeester van Hamme, voor zijn rekening. De voorzitter belichtte de specifieke bijdrage van FDP aan het Blauwbaard-thema. Etienne De Munck las enkele fragmenten voor (o.a. met betrekking tot Dendermonde) en het geheel werd muzikaal luister bijgezet door celliste Joke Flecijn. De talrijke gegadigden bleven nog lang napraten op een gezellige receptie.